Prvi Dani Mačića U Novom Domu

Prvi Dani Mačića U Novom Domu
Prvi Dani Mačića U Novom Domu

Video: Prvi Dani Mačića U Novom Domu

Video: Prvi Dani Mačića U Novom Domu
Video: Lumpi, prvi dan u novom domu 2024, April
Anonim

Za mače je preseljenje u novi dom veliki stres. Osim što je otrgnut od majke, doveden je i na nepoznato mjesto. Slijedite ove jednostavne savjete koji će pomoći vašem mačiću da se brže navikne na svoj dom, svoje mjesto i vas.

Prvi dani mačića u novom domu
Prvi dani mačića u novom domu

Prvo što biste trebali učiniti je pripremiti dom za svoje mače. Odaberite mjesto u mirnoj sobi i tamo postavite prostirku. Odaberite mjesto na kojem će mače jesti, a tamo stavite dvije posude (za vodu i hranu), a u WC zahod stavite poslužavnik s pijeskom ili posebnim leglom. Mačić se mora naviknuti na to što je gdje, pa ga nemojte ograničavati u kretanju. Ako se počne skrivati ispod kreveta ili drugih teško dostupnih mjesta, nemojte izvlačiti mače. Čim se mačić navikne, prestat će se skrivati.

Budite nježni s mačićem, ne zaboravite se igrati s njim. Ali odmah mu jasno stavite do znanja šta mu je zabranjeno. Ne vičite na njega, govorite tihim, ali strogim glasom. Češće se mačića pozivajte imenom, pa će se brzo sjetiti svog nadimka i odgovorit će.

Prve dvije do tri sedmice pokušajte ne pozivati mnogo ljudi u kuću. I ne dopustite ljudima da pokupe mače ako mače to ne želi.

Ne ostavljajte stvari opasne za mačića u zoni pristupačnosti u sobama: boju, kozmetiku, male ili oštre stvari, papir. Mače se može igrati i gutati bilo što, što može biti vrlo opasno.

Kandže mačića rastu i on ih mora samljeti. Vodite računa o postovu za ogrebotine kako vam mačić ne bi pokvario namještaj. Postolje za ogrebotine možete kupiti ili ga sami izraditi od komada drveta.

Mačići se vole igrati. Kupite mu nekoliko igračaka: pahuljasto krzno miševi, svijetle i šarene stvari, šuškavi omoti od bombona. Mačići su lovci, pa će se rado igrati s vama, s vašim domaćinstvom i samostalno.

Ako ostavite bebu na miru, ne zaboravite ostaviti dovoljno hrane, vode i čist toalet.

Vaše će se mače polako navikavati na nepoznato okruženje i donijet će radost svima okolo.

Preporučuje se: